Forløb

Gode gulerødder og spirer - gratis forløb for Københavns Folkeskoler - book nu

Gode Gulerødder – forløb tilpasset de enkelte trin og eleverne.

2023 – Åbent for booking fra maj til sommerferie book her!

Beskrivelse

Det er forår og spiretid. Vi skal lære om gulerodens vej fra jord til bord. Klassen sår gulerødder og forårsgrønt i medbragte urtepotter (beholdere) og vi ser på spirer i forskellige stadier og sætter ord på plantens dele i haven.

Herefter går vi i dybden med en enkel dansk grøntsag – i dette tilfælde guleroden. Vi skal tale om smag, konsistens og sorter ved ”hands on” tilgang i et eksperimenterende rum. Der skal blindsmages forskellige sorter og vælges favoritter.

Vi steger, koger, braiserer og griller råvaren og skærer, river, hakker og moser den til forskellige varianter af retter i symfoni med andre råvarer og krydderier. Vi bruger verdens køkkener og danske råvarer i sæson og skaber streetfood så englene synger.

Vi spiser frokosten sammen og serverer for hinanden fra madbilens salgsvindue.

Vi kommer helt sikkert hjem med et diplom i gulerodshåndtering.

Målgruppe: Fortrinsvis Indskolingen og specialgrupper – de enkelte forløb tilpasses trin og elevernes behov. Mellemtrin og udskoling kan tilpasses!

Hold: én klasse (25 elever og to lærere/pædagoger)

Tid:

Varighed 2 dage

Klokken ca 9-13

Fra uge 18 – uge 25

Pris:

Gratis for Københavns Kommunes folkeskoler og specialtilbud.

Prisen inkluderer:

Madbil og underviser

Råvarer og frokost

Plantefrø og jord

Inspirationskatalog og mulighed for sparring før og efter

Sted:

Fiskerhavnen

Bådehavnsgade 53D

2450 København SV

Praktiske oplysninger:

I bedes medbringe urtepotter til såning. Det må gerne være gamle dåser, mælkekartoner og andet genbrugsmateriale.

Vi er udenfor meget af dagen, så tøj efter vejret, men også tøj, man kan arbejde i, da vi laver mad, og langt hår skal i elastik.

Vi laver frokost hver dag, hvis andet ikke er aftalt, men at medbringe en form for hapser vil nok være en god idé.

Der er tid og plads til frikvarterer efter behov og aftaler. Stedet har grønt område og adgang til toilet.

Formål:

Eleverne lærer skære, snitte og hakke teknikker.

Eleverne lærer forskellige tilberedningsmetoder.

Eleverne får sat ord på deres smag og får viden om nuancer selv inde for samme sort – En gulerod er faktisk ikke bare en gulerod.

Eleverne lærer om spiring, plantens cirkulære system, vejen fra jord til bord.

Eleverne sår og derved dyrker selv i klassen og vejen fra jord til bord synliggøres.

Eleverne oplever et inkluderende og fællesskabsfremmende undervisningsmiljø, hvor der er brug for alle hænder for at lykkes.

Æblerov - Gratis forløb for Københavnske folkeskoler - book nu

Æblerov – forløb tilpasset de enkelte trin og eleverne.

2023 – Åbent for booking fra 18 september til efterårsferiebook her!

Beskrivelse:

Vi mødes i naturen tæt på frugter og bær på Tippen. Her skal vi ud at sanke. Vi taler om sankning, hvad, hvordan, hvor og hvor meget.

Tilbage ved bilen sorterer vi æbler til forskellige formål og forbereder en let frokost. Det salte køkken er i fokus gennem hele forløbet, og vi laver alternativer til østens brug af fx ananas, mango og andet frugt som smagsgiver. Det nære og bæredygtige alternativ som vores egne danske æbler tilbyder, bliver dermed synliggjort. Der skal produceres ketchup, chutney, marmelade, suppe, pasta og dejligt æblebrød.

Håndtering og tilberedning af frugt og grønt er i højsædet.

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin, udskoling og specialklasser

Hold: én klasse á 25 elever og 2 lærere/pædagoger

Tid:

Varighed 2 dage

Klokken 9-13

Fra uge 38 – uge 42

Pris:

Gratis forløb for Københavns folkeskoler og visse kommunale og private dagbehandlingstilbud.

Sted:

Fiskerhavnen

Bådehavnsgade 53D

2450 København SV

Praktiske oplysninger:

Vi skal være udenfor begge dage, gå tur og lave mad. Husk derfor praktisk tøj og gode gåsko efter vejret.

Vi laver og spiser frokost hver dag men tag gerne en hapser og drikkedunk med.

Vi går tur på Tippen, hvor der forekommer får og alpakaer – altså vilde dyr!

Formål:

Eleverne lærer om forskellige tilberedningsmetoder indenfor syltning.

Eleverne lærer om sankeregler og sankesteder i deres nærområde.

Eleverne lærer om brug af frugt i det salte køkken.

Eleverne lærer om frugtens vej fra jord til bord.

Eleverne får sat ord på deres smag og får viden om nuancer selv inde for samme sort – Et æble er faktisk ikke bare et æble.

Eleverne oplever et inkluderende og fællesskabsfremmende undervisningsmiljø, hvor der er brug for alle hænder for at lykkes.

Fisken på disken - Gratis forløb for Københavnske folkeskoler - Book nu!

Fisken på disken forløb tilpasset de enkelte trin og eleverne.

2023 – Åbent for booking fra skolestart til 15 september  – book her!

Beskrivelse:

Vi mødes i den gamle havn; Fiskerhavnen ved Bådehavnsgade i Sydhavnen. Her møder vi et af de sidste ægte fiskeområder i København. Dagen starter med en rundtur i havnen og et møde med fiskerne, deres kuttere og arbejdsremedier.

Vi hører om livet som fisker og til sidst får vi dagens fangst med os til madbilen Wuppertal.

Fiskene skal nu udforskes – Ved at se, røre, lugte og mærke på fiskene bliver vi sammen klogere på dagens fangst og fiskens anatomi.

Resten af dagen står på klargøring og tilberedning af fiskene og tilbehør. Vi laver streetfood i grupper, så der kan serveres mange forskellige småretter over disken til hinanden i løbet af dagen.

Menuen er helt afhængig af, hvilke fisk vi får ind og varigheden af forløbet, men vi skal helt sikkert lave en velsmagende fiskesuppe af skrogene. Derved ser eleverne at vi bruger hele fisken. Det er bæredygtigt at intet går til spilde.

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin, udskoling og specialklasser

Hold: én klasse (25 elever og to lærere/pædagoger)

Tid:

Varighed 2 dage

Klokken 9-13

Fra uge 33 – uge 37

Pris:

Gratis forløb for Københavns Folkeskoler og visse kommunale og private dagsbehandlingstilbud.

Sted:

Fiskerhavnen

Bådehavnsgade 53D

2450 København SV

Praktiske oplysninger:

Vi er udenfor meget af dagen, så tøj efter vejret, men også tøj, man kan arbejde i, da vi laver mad, og langt hår skal i elastik.

Vi laver frokost hver dag, hvis andet ikke er aftalt, men at medbringe en form for hapser vil nok være en god idé.

Der er tid og plads til frikvarterer efter behov og aftaler. Stedet har grønt område og adgang til toilet.

Formål:

Eleverne lærer om fiskens vej fra hav til mund.

Eleverne lærer at håndtere fisk, både hvordan de istandgøres og tilberedes.

Eleverne lærer at bruge hele fisken og dermed undgå madspild.

Eleverne får en rig og sjælden mulighed, som Københavnerbarn, at se et gammelt håndværk folde sig ud.

Eleverne møder en ”rigtig” fisker og hører om livet på havet og i havn.

Eleverne får mulighed for at ”lugte” til en hel frisk fisk – som lugter af hav, tang og agurk…

Eleverne oplever et inkluderende og fællesskabsfremmende undervisningsmiljø, hvor der er brug for alle hænder for at lykkes.

 

Frit tema

2023 – Skriv og lav en aftale – Se ledige forløbsdage i booking!

Her er det muligt at sammensætte et skræddersyet forløb der passer lige til jeres elever og tema.

Fx madbilen som en del af en miniby emneuge, hvor en gruppe elever hver dag laver streetfood i skolegården. 

Her kan bookes en eller flere dage, og i bestemmer også, hvor det skal foregå.

Ring eller skriv og få et tilbud!