Forløb

Gode gulerødder og spirer - gratis forløb for Kbh Folkeskoler

Målgruppe: Indskolingen, mellemtrin, udskoling, specialgrupper – de enkelte forløb tilpasses trin og elevernes behov.

Beskrivelse:

Det er forår og spiretid. Vi skal lære om gulerodens vej fra jord til bord. Klassen sår gulerødder og forårsgrønt i medbragte urtepotter (beholdere) og vi ser på spirer i forskellige stadier og sætter ord på plantens dele i haven.

Herefter går vi i dybden med en enkel dansk grøntsag – i dette tilfælde guleroden. Vi skal tale om smag, konsistens og sorter ved ”hands on” tilgang i et eksperimenterende rum. Der skal blindsmages forskellige sorter og vælges favoritter.

Vi steger, koger, braiserer og griller råvaren og skærer, river, hakker og moser den til forskellige varianter af retter i symfoni med andre råvarer og krydderier. Vi bruger verdens køkkener og danske råvarer i sæson og skaber streetfood så englene synger.

Vi spiser frokosten sammen og serverer for hinanden fra madbilens salgsvindue.

Vi kommer helt sikkert hjem med et diplom i gulerodshåndtering.

Formål:

Eleverne lærer om frøets vej fra det lægges i jorden og til det vokser op, høstes, tilberedes og vi spiser det færdige produkt. Vi introducerer eller repeterer forskellige naturvidenskabelige fagord som  kimblad, stængel, oa.

Eleverne lærer forskellige madlavningsteknikker. De lærer kulinariske fagord mens de smager og nuancerer dermed deres ordvalg om smagsoplevelser.

Eleverne lærer om dansk og udenlandsk madkultur.

Eleverne skal samarbejde om madlavningen, hvilket giver dem mulighed forfor kræves der kommunikation og lydhørhed overfor hinanden.

Tid:

4 timers varighed 9-13
2 dage
Hold: én klasse (25 elever og to lærere/pædagoger)

Pris:

Gratis for Københavns Kommunes folkeskoler og specialtilbud.

Prisen inkluderer:

Madbil og underviser

Råvarer og frokost

Plantefrø og jord

Inspirationskatalog og mulighed for sparring før og efter

Praktiske oplysninger:

I bedes medbringe urtepotter til såning. Det må gerne være gamle dåser, mælkekartoner og andet genbrugsmateriale.

Vi er udenfor meget af dagen, så tøj efter vejret, men også tøj, man kan arbejde i, da vi laver mad, og langt hår skal i elastik.

Vi laver frokost hver dag, hvis andet ikke er aftalt, men at medbringe en form for hapser vil nok være en god idé.

Der er tid og plads til frikvarterer efter behov og aftaler. Stedet har grønt område og adgang til toilet.

Sted:

Fiskerhavnen

Bådehavnsgade 55

2450 København SV

Nu åben for tilmelding! Gå til booking siden, for at booke.

Se ledige uger her: Alt udsolgt

Æblerov

Målgruppe: Indskoling, mellemtrin

Forløb:

Dag 1.

Vi mødes i naturen tæt på frugter og bær (Amager Fælled, Tippen, Kalvebod Fælled). Vi skal ud og sanke. Vi taler om sankning, hvad, hvordan, hvor og hvor meget. Tilbage ved bilen skal vi forberede vores frugt og grønt og lave en let frokost. Håndtering og tilberedning af frugt og grønt er i højsædet.

Dag 2.

Vi mødes ved madbilen.

Vi laver dejlig frokost, hvor vores høst indgår i retterne.

Madlavningsteknikkerne og ”skills” er i fokus.

 

Tid: To dage a 4 timer (kl. 9-13)

Hold: Én klasse og to lærere (pædagoger)

Pris: 5000 kroner pr. dag

Madbil og underviser

Råvarer

Inspirationskatalog og mulighed for sparring før og efter

Forløb under udvikling.

NB: Åbner for tilmelding senere!

Fisken på disken - Gratis forløb for KBH folkeskoler - Book nu!

Fisken på disken forløb tilpasset de enkelte trin og eleverne.

Beskrivelse:

Vi mødes i den gamle havn; Fiskerhavnen ved Bådehavnsgade i Sydhavnen. Her møder vi et af de sidste ægte fiskeområder i København. Dagen starter med en rundtur i havnen og et møde med fiskerne, deres kuttere og arbejdsremedier.

Vi hører om livet som fisker og til sidst får vi dagens fangst med os til madbilen Wuppertal.

Fiskene skal nu udforskes – Ved at se, røre, lugte og mærke på fiskene bliver vi sammen klogere på dagens fangst og fiskens anatomi.

Resten af dagen står på klargøring og tilberedning af fiskene og tilbehør. Vi laver streetfood i grupper, så der kan serveres mange forskellige småretter over disken til hinanden i løbet af dagen.

Menuen er helt afhængig af, hvilke fisk vi får ind og varigheden af forløbet, men vi skal helt sikkert lave en velsmagende fiskesuppe af skrogene.

 

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin, udskoling og specialklasser (Der er dog visse fysiske begrænsninger ift. kørestole)

 

Pris:

Gratis forløb for Københavns Folkeskoler og visse kommunale og private dagsbehandlingstilbud.

5000,- + moms per dag for andre og ved udsolgt af gratis tilbud.

 

Sted:

Fiskerhavnen

Bådehavnsgade 55

2450 København SV

 

Tid:

Klokken 9-13

Fra uge 33 – uge 48 (Lukket i uge 42).

Alle hverdage af 1, *2 eller *3 dages varighed.

*Vi bygger videre på madlavningsdelen, og der kommer fokus på opbevaring og holdbarheden på fisk. Vi får tid til at sylte, bage, salte, og lægge i lage, og hver dag skal vi både forberede og spise frokost, men vi får praktiseret flere tilberedningsmetoder og går mere i dybden.

 

Praktiske oplysninger:

Vi er udenfor meget af dagen, så tøj efter vejret, men også tøj, man kan arbejde i, da vi laver mad, og langt hår skal i elastik.

Vi laver frokost hver dag, hvis andet ikke er aftalt, men at medbringe en form for hapser vil nok være en god idé.

Der er tid og plads til frikvarterer efter behov og aftaler. Stedet har grønt område og adgang til toilet.

 

Fælles mål:

Indskoling: I forløbet fokuserer vi på sanser og fiskens anatomi. Vi sætter faglige ord på fisken; gæller, skæl osv. og snakker om optagelse af ilt uden lunger. Vi bruger sanserne og maden der tilberedes, er enkel og har farver, duft og rene smage som hovedfokus.

Mellemtrin: I forløbet fokuseres på fiskens anatomi, fisken som ressource, og vi kommer ind på fisken som sundhedsfremmer. Vi tilbereder enkel mad med fokus på forskellige teknikker i køkkenet såsom udskæringer og tilberedningsmetoder.

Udskoling: I forløbet fokuserer vi på miljø og bæredygtighed. Det innovative aspekt af at komponere en streetfood ret kommer i spil for udskolingseleverne. De vil komme til at tænke ud af boksen og finde på egne smagskompositioner ud fra udvalgte råvarer.

Se ledige uger her og book: Alt Udsolgt!

august

september

oktober

november

Uge 33 Udsolgt

Uge 37 Udsolgt

Uge 41 Udsolgt

Uge 45 Udsolgt

Uge 34Udsolgt

Uge 38 Udsolgt

Uge 42- Lukket

Uge 46 Udsolgt

Uge 35 Udsolgt

Uge 39 Udsolgt

Uge 43 Udsolgt

Uge 47 Udsolgt

Uge 36 Udsolgt

Uge 40 Udsolgt

Uge 44 Udsolgt

Uge 48 Udsolgt

Frit tema

Her er det muligt at sammensætte et skræddersyet forløb der passer lige til jeres elever og tema.

Fx madbilen som en del af en miniby emneuge, hvor en gruppe elever hver dag laver streetfood i skolegården. 

Her kan bookes en eller flere dage, og i bestemmer også, hvor det skal foregå.

Prisen varierer ift emne og antal dage.

Ring eller skriv og få et tilbud!