Hav

Hvad mon fiskeren har fået i nettet i dag?

I oktober, november og december sætter vi fokus på havet og dets store spisekammer.

I temamånederne er følgende fisk i sæson: Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, hvilling, skrubber og andre fladfisk, sild, og makrel.

Udgangspunktet for dette tema er at udbrede viden om dette fantastiske spisekammer. Det gør vi ved at kombinere viden om hav, arter, fiskeri og tilberedning.

Derfor mødes vi på havnen ved fiskerbåde, net og hvor fiskerne bor og får indsigt i fiskeriet som håndværk såvel som en kilde til dejlig mad.

 

Fakta:

I Danmark har vi 7314 kilometer kystlinje og 406 øer i landets 5 have; Vesterhavet, Skagerrak, Kattegat, Øresund og Østersøen. I disse have svømmer der ca. 220 forskellige fiskearter rundt.

 

Formål:

En rig og sjælden mulighed for et Københavnerbarn at se et gammelt håndværk folde sig ud. Eleverne møder en ”rigtig” fisker og hører om livet på havet og i havn.

Eleverne får mulighed for at følge fiskens vej hele vejen fra havet til de putter den i munden.

Eleverne lærer hvordan man håndterer fisk, både ved istandgøring og tilberedning.

Eleverne får mulighed for at ”lugte” til en hel frisk fisk – som lugter af hav.

Se mere om vores forløb og book: Fisken på disken