Høst
Hvad mon høsten bringer?
I august – september – oktober er det høsttid i Danmark. Det er både en travl tid for landmænd, der høster deres korn, og for alle os andre der kan gå ud i naturen tæt på vores hjem og hente dejlige råvarer hjem fra træer og buske. I dette tema synliggøres det for eleverne, at der i deres nærområde i København findes mange gode sankesteder, som de kan benytte til at finde dejlige råvarer, som kan blive til dele af gode måltider.
Fakta:
Korn er den største gruppe af afgrøder i Danmark. I Danmark dyrkes primært fire kornsorter; Rug, havre, byg og hvede.
Langt den største del af det producerede korn bruges til foder i husdyrproduktionen, men korn bruges også til mange andre formål, bl.a. til brød (hvede og rug), øl (maltbyg) og gryn (havre).
Æbler er lige til at plukke og spise i disse måneder.
Formål:
Vi kommer tæt på råvarerne og oplever glæden ved selv at hente og finde dem i naturen.
Læring om vores danske frugter og bær i sæson er i højsædet, og der lægges op til mange forskellige tilberedningsformer herunder syltning.
Vi synliggør vejen fra jord til bord ved først at hente råvarerne i naturen, hvor de gror, for derefter at mødes ved skolen og bruge dem i madlavningen.
Vi laver rigtig mad af vores råvarer og eleverne lærer at smage til i forhold til den søde frugt i det salte køkken.
Se aktuelt forløb og book: Æblerov