Mission

I Den Rullende Madskole kommer den enkelte elev tæt på råvaren, lærer den indgående at kende, sætter den i en større sammenhæng og lærer at tilberede den.

I Den Rullende Madskole vil det samlende og helhedsorienterede element være fremherskende i et nysgerrigt læringsmiljø, der satser på at fremelske madmod og madglæde hos eleverne.

I denne proces har vi 6 vigtige målsætninger:

Oplevelser og eventyr bliver meningsfulde i sammenhæng med mesterlæring og folkeskolens curriculum.

Eleverne mødes med det omkringliggende samfund.

Elever og lærere samles om noget fælles tredje.

Råvarens oprindelse og vejen til det færdige måltid synliggøres.

Tanken om bæredygtighed omsættes til reelle løsninger og praksiserfaringer.

Forskellige faglige indgangsvinkler til temaet samles.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oplevelser og læring

Vi kombinerer vores passion for maddannelse og læring i meningsfulde forløb, der giver elever muligheden for at komme tættere på råvarerne, de skal lave mad af, gør eleverne madmodige og giver dem mange andre faglige og dannelsesmæssige opdagelser.

På Den Rullende Madskole møder vi eleverne der, hvor de er. Vi tilpasser det enkelte forløb, så alle føler sig mødt og ingen bliver tabt. Det er en kompliceret proces at stå med en fisk, en gulerod eller et æble og få det omskabt til et færdigt velsmagende måltid. Det kan kun lade sig gøre hvis alle arbejder sammen, løfter i flok og støtter hinanden. Den fælles opgave lader evt. grupperinger, klasseskel og boglig ulighed blive hjemme i klasserummet.

Afsættet til læring er strukturel, erfaringsbaseret og helhedsorienteret,

 

Madpolitik

Madmod og madglæde er helt i centrum, og af den grund accepterer vi elevernes grænser for, hvor meget og hvor indgående de vil gå til opgaven med at smage og eksperimentere. Det handler grundlæggende om tillid til, at vi holder dem i hånden og sørger for, at de bliver præsenteret for et mål, så de bliver udfordret tilpas til deres niveau.

Derfor er maden, vi laver, som udgangspunkt ret simpel, med råvarer der kendes fra hverdagen, og retter som kan kopieres og laves derhjemme efterfølgende.

Det grønne og bæredygtige køkken er i centrum og derfor er årets forløb sæsonbestemt. Alle råvarerne i fokus er danske, bæredygtige og vi inddrager råvarer, vi selv henter med eleverne i naturen i Københavns byrum. Vi laver vegetar- og/eller fiskeretter i alle forløb.

 

 

Om Wuppertal:

Wuppertal er en Mercedes Benz 410D fra 1990. Bilen vejer 3000 kg og har en størrelse i kassen på 24 m2. Vi har fundet og rejst ned og hentet bilen i Essen i Tyskland hos en bilforhandler. Den forrige og eneste ejer hed Günther Lüdtke, og han har brugt bilen til at sælge æg og fjerkræ i Wuppertal, Tyskland.

Den fine udsmykning og farverne på bilen, har vi beholdt fra Günther. Til gengæld har vi flået alt indmaden ud og bygget et nyt fint køkken med plads til, at børn kan udfolde sig kulinarisk og prøve sit indre salgsgen af ved salgsdisken. Væggene og alt inventar har vi bygget op i rustfrit stål. Der er gasblus og ovn i bilen, og to gode store vaske. Under disken har vi indsat kølende skabe med skydeglasdøre, så det er nemt at få overblik over indholdet. Alle løsdele har sin helt egen plads og kan fæstnes, så bilen kan køre rundt i landet uden at knivene flyver rundt i lokalet.

Bilens ene side fungerer som åbent salgssted med et halvtag over og en disk, der kan bruges både til arbejdsplads, bestillings- og spisested.